Fransızca

Yakın Doğu Kolejinde Fransızca, ortaokul ve lisede ikinci yabancı dil olarak öğretilmektedir. 6. sınıfta seçmeli ikinci yabancı dil dersini Fransızca olarak belirleyen öğrencilerimiz, lisede de bu dersi görmeye devam edebilirler.

Fransızca bölümü olarak, öğrencilerimize Fransızca dilinde konuşarak kendi duygu ve düşüncelerini aktarabilme becerisi kazandırmak, anlaşılabilir bir dil kullanımı ile yazılı olarak iletişim kurabilme becerisini sağlamak ve kültürlerarası geçişe hakim olan bireyler yetiştirmeyi amaçlıyoruz.

Avrupa Ortak Dil Kriterlerine uygun olarak, öğrencilerimize okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerini kazandırmaya yönelik sürdürülen Fransızca akademik çalışmaları, kurslarla da desteklenerek, öğrencilerimiz Fransa Eğitim Bakanlığı onaylı Fransızca Dil Eğitimi Diploması olan DELF A1, A2, B1 ve B2 sınavlarına hazırlanmaktadır. Mayıs ayında gerçekleşen bu sınavlarda gösterilen başarılar sonucunda elde edilen diplomalar uluslararası düzeyde geçerliliğe sahip olup, öğrencilerin özgeçmişleri için de önem taşımaktadır. Bunun yanı sıra, Pearson- Edexcel IGCSE French sınavlarına yönelik yapılan kurs ve çalışmalar da ders yılı boyunca devam etmektedir. Kolejimizin kurulduğu günden bu yana katıldığımız tüm Fransızca dış sınavlarda başarı seviyemiz oldukça yüksektir.

Kıbrıs’ta bulunan Fransız Enstitüsünün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile iş birliği çerçevesinde düzenlediği Frankofoni yarışmalarına da uzun yıllar katılarak birçok derece elde edilmiştir.

Akademik çalışmaların yanı sıra, okulumuzda öğrencilerimizin sosyal ve kültürel yönlerini geliştirmek amacıyla Fransızca sosyal aktiviteler de yapılmaktadır. Bu bağlamda, faaliyetlerini yıl boyunca sürdüren Fransızca Kulübü öğrencilerimiz, öğretmenleriyle hazırladıkları müzikli bir tiyatro oyununu yılsonu müsameresinde sahneleyerek bu yöndeki becerilerini aileleri ve arkadaşlarıyla paylaşmaktadırlar.