Olanaklarımız

Yakın Doğu Okul Öncesi öğretmenleri, okulun sahip olduğu olanaklardan faydalanarak, öğrenci odaklı faaliyetler tasarlayıp uygulamanın yanı sıra, öğrenmeyi yönlendirir ve öğrencilerin yapabilirliklerini ortaya koyabilmeleri için teşvik eder. Öğrencilerimizin yaşam boyu öğrenen bireyler olarak yetişmelerine katkı koyar.

Kampüste yürütülen araştırma ve geliştirme çalışmaları teoride bırakılmayarak, toplum hayatına etki edecek önemli projelere dönüştürülür. Üniversitemizde hayata geçen ve Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi CERN’in “Tanrı Parçacığı” araştırmasında kullanılan Süper Bilgisayar, Robot Futbol Takımı, RA25-RA27 Güneş Enerjili Arabalar, Elektrikli Araba GÜNSEL, solunum cihazı, covid ve diğer pek çok bulaşıcı hastalığın tespit edilebildiği PCR kitleri, Yakın Doğu Üniversitesi Geliştirme Bölgesi NERITA, yeşil enerji ve biyoteknoloji projeleri, yapay damar ve kulak çalışmaları ile giyilebilir sağlık teknolojisi projeleri bu yaklaşımımızın bir sonucudur.

Laboratuvarlar
Kolejimizde mevcut olan Uluslararası Cambridge ve Pearson Edexcel sınav platformları onaylı bilgisayar, biyoloji, fizik, kimya ve fen laboratuvarlarında müfredatların gerektirdiği her türlü pratik çalışmanın yapılabileceği laboratuvar malzemesi mevcuttur. Öğrencilerimiz, birçok konuda projeler yapmakta ve katıldıkları yarışmalarda bu konular ile ilgili ödüller kazanmaktadır.

Kütüphane
Yakın Doğu Koleji Kütüphanesinin amacı, hızına yetişilemeyen bu bilgi dünyasında hangi bilginin güvenilir ve doğru olduğunun anlaşılması yönünde bir bilinç geliştirmek ve ışık olmaktır. Diğer taraftan eğitim-öğretim programında belirtilen eğitimsel amaçları destekleyici eğitim ve öğretim materyallerini temin ederek öğrencilerin gelişen teknoloji ve bilgi toplumunda hızlı ve verimli bir şekilde aranılan bilgiye ulaşmalarını sağlamak, ulusal ve uluslararası kaynaklara erişimi sağlayarak öğrencilerin farklı görüş ve düşünceleri üretebilmelerini desteklemek, bireysel okuma alışkanlığı ve zevkini geliştirmek, kütüphane kaynaklarını, hizmetlerini ve gerekliliğini öğreterek kütüphane kullanımını günlük hayatlarının bir parçası haline getirmektir. Bu bağlamda kolej bünyesine ek olarak üniversitenin Büyük Kütüphanede bulunan 2.3 milyon basılı kaynak ile 650 milyon dijital kaynağa erişim olanağı da bulunmaktadır.

Dans ve Müzik Stüdyosu
Yakın Doğu Koleji öğrencileri, dans stüdyosunda spor yapma olanağını elde ederken, aynı zamanda jimnastik ve halk dansları çalışmaları da yapabilmektedir. Birçok müzik yarışması ve konserler için gerekli hazırlıklar müzik stüdyosunda sürdürülmektedir.

Sanat Atölyeleri (Resim, Seramik, Ev Ekonomisi, Teknik Çizim, Kaligrafi)
Yakın Doğu Kolejinde öğrencilerimizin akademik gelişmeleri yanında fiziksel, zihinsel ve ruhsal olarak da dengeli ve sağlıklı bireyler olarak yetiştirilmeleri hedeflenmekte, sosyal, sanatla ilişikli, problem çözme becerilerine sahip, yaratıcı ve üretken bireyler olarak da hayata hazırlanmaları sağlanmaktadır. Buna paralel olarak sanatsal ve sosyal etkinlikler, öğretim programları ile ilişkili olarak uygulanır. Öğrencilerimizin yeteneklerini ortaya çıkaracak, geliştirecek her türlü faaliyeti destekleyen okulumuzda, öğrencilerimize resim, seramik ve ev işi çalışmalarına katılarak kendilerini bu alanlarda geliştirme ve ortaya koydukları ürünlerini sergileme imkânı sağlayacak sanat atölyelerimiz mevcuttur.

Spor Salonları
Yakın Doğu Kolejinde 2 adet kapalı spor kompleksi, açık oyun ve spor alanları bulunmaktadır. Spor kompleksi basketbol, voleybol, hentbol, futbol, badminton gibi takım oyunlarının oynanmasına imkan sağladığı gibi, kültürel ve sportif faaliyetleri içeren ve beden eğitimi dersleri müfredatında bulunan tüm konuların uygulanabildiği bir spor merkezidir.

Spor Kulesi
Spor Kulesi, her yaş grubuna, uzman eğitmenleri ile en son teknolojik cihazlarla bilinçli, planlı ve programlı bir spor hizmeti sunmaktadır. Yeni spor trendleri olan Inbody, Bodyshape yürüyüş bandı, Kriyoterapi sauna ve Vacu Activ Bodyshape cihazları ile hizmet veriliyor.

Spor kulesinde, son teknoloji kardio cihazları ile fitness, step, aerobic, spinning, TRX, Kangoo Jumps, Total Body, Uzak Doğu sporları ve daha birçok branşta hijyenik bir ortamda spor yapma imkanı sunuluyor. Pilates, Yoga, Functional Balance, X Body, Zumba, Spinning, Boks, Brazilian Jiu Jitsu, Shotokan Karate, Kettlebell, Jimnastik gibi sayısız seans gruplarının yanı sıra, yaş gruplarına özel dans eğitimleri veriliyor. Spor branşları yanında sporcu beslenmesi ve ürünleri ile diyetisyen hizmeti eşliğinde Çocuklar ve Kadınlara Özel Bölümler ile uygun hizmet veriliyor.

Özel gereksinimli bireyler için de kendilerine özel olarak hazırlanan programlarla uzman eğitmenler tarafından spor yapabilme imkanı tanınıyor. Spor Kulesi’nde uzmanlaşmış eğitmenler tarafından kişilerin ihtiyaçlarına göre programlar hazırlanırken testler de yapılıyor.