Hakkımızda

Yarım asırlık tecrübemiz ile ülkemizin ilk özel okulu olma sorumluluğunu taşıyarak, okul öncesinden 12.sınıfa kadar bizlere emanet edilen her bir öğrencimizi en iyi eğitimle donatmak ve onlara eleştirel bakış açısı kazandırmak için çalışıyoruz. Ülke eğitimine yön veren yenilikçi eğitim modelimiz, teknolojik alt yapımız ve güçlü eğitim kadromuzla geleceğin nesillerini sorgulayan, araştıran, özgüveni ve toplum bilinci yüksek, sosyal farkındalığı gelişmiş, kendine özgü kişisel beceri ve yaratıcılığını ön plana çıkarabilmiş bireyler olarak yetiştiriyoruz. Öğrencilerimizi öğrenmeye özendirip, potansiyellerinin tamamını kullanabilmeleri, bağımsız ve yaşam boyu öğrenenler olmaları için teşvik ediyoruz. Öğrencilerimizin tümünün gerek akademik gerekse sosyal gelişimlerini takip ederek üst düzeye taşımayı ve edindikleri becerilerle onları hızla değişen çağın gereksinimlerine karşı donanımlı kılmayı önemsiyoruz.

Köklü kurum kültürümüz, bilime olan inancımız, Yakın Doğu Üniversitemiz ve Girne Üniversitemizden aldığımız destekle, öğrencilerimize ve öğretmenlerimize, nitelikli bir eğitim öğretim ortamı sunuyoruz. Çok yönlü nesiller yetiştirmek için hazırlanmış, kültürel ve sosyal sorumluluğu geliştiren yapıdaki programımızla, sportif ve sanatsal faaliyetlere öğrencilerimizin katılımını destekliyor, gerçek hayatla bağ kurabilecekleri her tür akademik bilgiyi edinmelerini önemsiyoruz. Öğrencilerimizin bilgiyi doğru kullanmalarını sağlamanın yanı sıra, yeni bilgiler üreterek, yaşadıkları topluma faydalı bireyler olmaları için çalışıyoruz.

Yakın Doğu Koleji, işinin uzmanı eğitim komitesi üyelerinin çalışmalarıyla kendi eğitim modellerini oluşturan, öğrenci ve çalışanlarına içinde bulunduğumuz yüzyılın standartlarında bir öğrenme ortamı sunarak, Kıbrıs’ta ve dünyada ilham veren örnek bir eğitim kurumu olma vizyonuyla yola çıktı.

Donanımlı eğitim-öğretim ortamı, yeşil alanları, spor alanları, teknolojik altyapısı, laboratuvarları ve üniversite ile aynı kampüste bulunmasının sağladığı avantajlı fiziki donanımıyla öğrenci ve öğretmenlerine ayrıcalıklı bir dünya sunmaktadır.

Tam gün eğitim veren okulumuzda hedefimiz ana dil Türkçe’ye hakim, sağlam bir İngilizce alt yapısı ile donatılmış, üçüncü dil olarak da Fransızca veya Almanca'da kendini geliştiren ve girdiği uluslararası sınavlarda başarılar elde eden öğrenciler yetiştirmek ve onları geleceğe emin adımlarla yürüyecek bireyler olarak hazırlamaktır. Öğrencilerimizin mutluluğu ön plandadır. Yakın Doğu Koleji bu mutluluğu başarı ile pekiştirmek için veli – öğrenci – öğretmen ve idare diyaloğunun esas olduğu bir yapı ile yönetilmektedir.

Ulusal program ve uluslararası programlarıyla, öğrencilerimiz, hem yurt içi hem de yurt dışı yüksek öğrenim gerekliliklerini yerine getirmeye hazır bireyler olarak yetiştirilmektedir. Öğrencilerimiz, aynı zamanda akademik, sosyal ve sportif açıdan büyük başarılara imza atabilecekleri olanakları sağlamakta, YKS ve GCE sınıflarında tüm sınavlara büyük bir özveri ile hazırlanmaktadırlar.