Burs Sıralama ve Giriş Sınavı

Yarım asırlık tecrübemiz ile ülkemizin ilk özel okulu olma sorumluluğunu taşıyarak, okul öncesinden 12. sınıfa kadar bizlere emanet edilen her bir öğrencimizi en iyi eğitimle donatmak ve onlara evrensel bir bakış açısı kazandırmak için çalışıyoruz.

Yakın Doğu Koleji olarak güçlü ve dinamik kadromuzla öğrenci odaklı, içinde bulunduğumuz çağın becerilerini benimseyen, öğrencilerimizin ihtiyaçlarını anlayıp kendilerini keşfetmelerine olanak sağlayan bir eğitim yaklaşımı sunuyoruz.

Burs sıralama ve giriş sınavı ile yeni öğrencilerimizi Yakın Doğu’lu olmanın ayrıcalıklarından faydalanmaya davet ediyoruz!

Sınav Hakkında Bilgiler

Sınav Tarihi: 2 Haziran 2024, Pazar

Sınav Başlangıç Saati: 09:00 (Sınava girecek öğrencilerimizin en geç 8.30’da okulda olmaları gerekmektedir.)

Yer: Yakın Doğu Koleji, Yakın Doğu Yeniboğaziçi Koleji, Dr. Suat Günsel Girne Koleji

Sınav İçeriği:
Sınavımız,

• Milli Eğitim Bakanlığı’nın KGS 2 konularını kapsayacaktır.
  • Toplam 100 sorudan oluşacaktır.
  • 2 oturum olarak gerçekleştirilecektir;
    o İlk oturum: 27 Matematik, 10 Fen Bilgisi, 9 Sosyal Bilgiler sorusu
    o İkinci oturum: 27 Türkçe, 27 İngilizce sorusu

Burslarımız
Sınav sonrasında yapılan sıralama ile başarılı olan öğrencilere 4 ayrı kategoride burs verilecektir.

• Dr. Suat Günsel Bursu
  • Tam Eğitim Bursu
  • Yarım Eğitim Bursu
  • Çeyrek Eğitim Bursu

Sınav ve kolejimiz hakkında detaylı bilgi ihtiyacınız olması durumunda okul idaremizle iletişime geçmekten lütfen çekinmeyiniz. Sizlere yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız.