Yakın Doğu Koleji Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi, 7. sınıflara yönelik “Öfke Kontrolü ve Zorbalık” konulu bir seminer düzenledi.
Yakın Doğu Üniversitesi PDR Ana Bilim Dalı Yard. Doç. Dr. Ayhan Çakıcı EŞ’in vermiş olduğu seminerde Eş, günümüzün en yaygın sorunları arasında olan zorbalığın iletişimde yaratmış olduğu olumsuzluklardan bahsetti.
Yard. Doç. Dr. Ayhan Çakıcı EŞ; "Zorbalık Okullarda Yaşanan Oldukça Yaygın Bir Şiddet Türü"
Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden verilen bilgide, öfke ve zorbalığın tanımlandığı seminerde, zorbalığın okullarda yaşanan oldukça yaygın bir şiddet türü olduğunu belirtildi. Yaşça küçük olan ya da fiziksel olarak daha güçsüz olan öğrencinin, yaşça büyük ya da güçlü olan öğrenciler tarafından hırpalanması ya da küçük düşürülmesinin büyük sorun olduğunu dile getiren Yard. Doç. Dr. Ayhan Çakıcı EŞ, Anaokulundan liseye hatta üniversiteye kadar birçok alanda büyük ölçüde sorun teşkil eden bu konunun üzerinde durdu.
EŞ, başka bir deyişle zorbalığı, güçlü olan bireyin kendi kazanç ve memnuniyeti için kendisine karşı koyamayacak kadar güçsüz olana tekrarlayan ve acı veren nitelikte fiziksel, duygusal, sosyal ve sözel saldırılarda bulunması olarak tanımladı. Öfkeyi kontrol edebilmenin yolları, öğrencilerin zorbalık yapmaları ve zorbalığa maruz kalmışlarsa da kendilerini nasıl korumaları gerektiği konularında öğrencileri bilgilendirdi. Öğrenciler tarafından ilgiyle dinlenen konferans öğrenci sorularıyla daha da renkli hale geldi.
Ömer ÖZKAN; "Zorbaca Söz ve Eylemlere Karışan Öğrenci Sayısı Toplumumuzda Hiç de Küçümsenmeyecek Oranda"
Yakın Doğu Koleji 6 ve 7. Sınıflar Müdür Muavini Ömer ÖZKAN, konuyla ilgili yaptığı açıklamada: Bu tür eğitimlerin küçük yaşlarda verilmesi gerektiğine inandıklarını çünkü zorbaca söz ve eylemlere karışan öğrenci sayılarının toplumumuzda hiç de küçümsenmeyecek oranda olduğunu vurgulayarak zorbalık olgusunun çocuklar üzerindeki psikolojik ve sosyolojik etkilerinin sadece okul yıllarıyla sınırlı kalmayıp yaşamın sonraki dönemlerinde de devam etme eğilimi gösterdiğini tecrübeleri doğrultusunda tespit ettiklerini belirtti. ÖZKAN, özellikle çocukluk döneminde yaşanılan bu olumsuzlukların, yetişkinlikte bireylerin psikolojik sağlığında olumsuz izler bıraktığını gözlemlediklerinin de altını çizdi.