2022-2023 Burs Sıralama ve Giriş Sınavı Bilgilendirme
Eklenme Tarihi: 09 Mayıs 2022, 14:54
Son Güncelleme Tarihi:11 Mayıs 2022, 14:55

Her çocuğun kendi geleceğini yaratabileceğine inanıyoruz.

Deneyimli akademik kadromuzdan güç alarak, fiziksel güvenlikli okul ortamımızda, sosyal ve kültürel imkanları paylaşacağımız yeni öğrencilerimizi heyecanla bekliyoruz.

Her yıl düzenlediğimiz Bursluluk ve Giriş Sınavları ile okullarımızda okumak isteyen öğrencilerimizin eğitimine destek vermeyi, başarıyı ödüllendirmeyi ve Yakın Doğulu olma kültürüyle yeni nesiller yetiştirmeyi amaçlıyoruz.

Tüm öğrencileri sınavlarımıza bekliyoruz.

SINAV HAKKINDA
> Sınavımız, Eğitim Bakanlığı’nın KGS 2 sınavı konularını kapsamaktadır.

> Sınav iki oturum şeklinde gerçekleştirilecek olup birinci oturumunda 27 Matematik, 10 Fen Bilgisi ve 9 Sosyal Bilgiler sorusu, ikinci oturumunda ise 27 Türkçe, 27 İngilizce sorusu olmak üzere toplam 100 soru sorulacaktır.

> Tarih: 4 Haziran 2022 Cumartesi
Saat: 09.00
Yer: Lefkoşa Yakın Doğu Koleji, Dr. Suat Günsel Girne Koleji, Yakın Doğu Yeniboğaziçi Koleji

> Yakın Doğu Koleji, Dr. Suat Günsel Girne Koleji ve Yakın Doğu Yeniboğaziçi Koleji Bursluluk ve Giriş Sınavları, COVID-19 pandemisi önlemleri kapsamında sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uygun bir şekilde gerçekleştirilecektir.

> Sınava katılacak öğrencilerin, uyulması gereken kurallara önem vermeleri ve sınava gelirken maskelerini yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

> Soru tipleri ile ilgili bilgi sahibi olmak ve sınava hazırlanmak için geçmiş yıllara ait sınav sorularına web sitelerimizden ulaşılabilir:
Sınav Soruları: Yakın Doğu Koleji
Sınav Soruları: Yakın Dogu Yenibogaziçi
Sınav Soruları: Dr. Suat Günsel Girne Koleji

BAŞVURULAR
Başvurular online ya da yüz yüze olarak iki şekilde yapılabilir:
> ONLINE olarak okul web sitelerimizden sınav kaydı oluşturulabilir.
Yakın Doğu Koleji
Yakın Dogu Yenibogaziçi
Dr. Suat Günsel Girne Koleji

> YÜZ YÜZE sınav kayıtları Lefkoşa için Yakın Doğu Koleji Ortaokulu, Mağusa için Yakın Doğu Yeniboğaziçi Koleji ve Girne için ise Dr. Suat Günsel Girne Koleji sekreterliklerinden gerçekleştirilebilir.

> Sınav kayıtları 3 Haziran Cuma günü 16.00’ya kadar devam edecektir.

> Sınav giriş ücreti olan 150 TL Yakın Doğu Bankası’nın herhangi bir şubesine (aşağıda belirtilen hesap numarasına) yatırılabilir.

NEAR EAST BANK EĞİTİM VAKFI HESAP NO (TL)
YAKIN DOĞU KOLEJİ VE YENİBOĞAZİÇİ KOLEJİ EĞİTİM VAKFI HESAP NO:10-304-0000171722
DR. SUAT GÜNSEL GİRNE KOLEJİ HESAP NO: 10-304-171841

> Kayıt için sınav giriş ücreti yatırımını gösteren dekontla birlikte öğrencinin bir adet fotoğrafı gerekmektedir. (Fotoğraf, Sınav Giriş Kartı’na yapıştırılacaktır.)
> Online kayıt sırasında alınan banka dekontunun fiş numarasını yalnızca rakamlarının girilmesi gerekmektedir, lütfen harfleri yazmayınız. Online başvuru yapıldıktan sonra e-mail adresinize bir saat içinde Sınav Giriş Kartı gönderilecektir. Başvuru yapıldıktan sonra 1 saat içerisinde giriş kartınız size ulaşmıyor ise veya hatalı giriş yapılmış ise tekrar işlem yapılmadan lütfen okul idaresi ile iletişime geçiniz.

SINAVDAN SONRA
> Burs Sıralama ve Giriş Sınavları sonrasında puan ve sıralama sistemine göre başarılı öğrencileri
ödüllendirmek, başarıyı teşvik etmek ve eğitime destek vermek amacı ile 4 ayrı kategoride burs verilecektir:

  • Dr. Suat İ. Günsel Bursu
  • Tam Eğitim Bursu
  • Yarım Eğitim Bursu
  • Çeyrek Eğitim Bursu

DETAYLI BİLGİ
> Hafta içi 08.30-16.00 saatleri arasında, Kolejlerimizin eğitim sistemi, giriş sınavı, burs sistemi, vizyonu, aktiviteleri, sportif ve akademik başarıları hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için bizlerle yüz yüze görüşebilir veya Yakın Doğu Koleji (Lefkoşa) için (0392) 6802090 no’lu telefondan, Dr. Suat Günsel Girne Koleii için 0548 851 65 11 no’lu telefondan ve Yakın Doğu Koleji Yeniboğaziçi için 0548 829 93 38 no’lu telefondan bizlere ulaşabilirsiniz.

> Tüm okullarımızla ilgili detaylı bilgilere okullarımızın web sitelerinden de erişebilirsiniz.