Gce/Igcse Sınavları Hakkına Açıklama
Eklenme Tarihi: 05 Şubat 2021, 16:26

Pearson Edexcel 03.02.2021 tarihinde, tüm dünyayı saran COVID-19 pandemisi sebebi ile UK’de olduğu gibi tüm dünyada mayıs/haziran döneminde gerçekleştirilecek olan IGCSE, AS ve A-Level sınavlarını iptal etme kararı almıştır. Ancak şu ana kadar yapılan açıklamaya göre öğrenciler Teacher Assessment Grade olarak isimlendirilen, okulların not verme sürecine dahil olacağı yöntemle notlarını alacaklardır. Bu yöntemin adaletli şekilde yapılabilmesi için gerekli prosedürün detaylarını Pearson Edexcel okullara gönderecektir. Sadece IGCSE sınavları ile ilgili merkezin daha sonra açıklayacağı bir tarihte sınav yapılacağı ve teacher assessment grade istemeyen öğrencilerin bu sınava girebileceği ayrıca ekim ayında AS/A-level sınavlarının da planlandığı şekilde yapılacağı bilgisi verilmiştir.

Okulların tatil olması ve sınav merkezinden gelen bu açıklama sizlerin kaygılanmasına sebep olmuştur. Bu süreci okulumuzun NEC Exam Office büyük bir titizlikle takip etmektedir. Öğrencilerimizin haklarını koruyarak geçen yıl olduğu gibi bu yıl da aynı başarıyla süreçten çıkacağımız ile ilgili hiçbir şüpheniz olmasın. Yakın Doğu Koleji 16 yıldır Edexcel Sınav merkezi olup, her teftiş sonrası takdir alıp, sınav başarılarıyla (Dünya, Avrupa, ada çapındaki birincilikler ve dünya ortalaması üzerindeki sonuçlar) güvenilir bir okul olduğunu kanıtlamıştır.

OFQUAL (The Office of Qualifications and Examinations Regulation) 22 Şubat Pazartesi günü prosedürle ilgili daha detaylı bilgi verecektir. Size ulaşması gereken her detayı sizlerle paylaşacağımızı bir kez daha hatırlatmak isteriz.

Bu süreçte online ve yüz yüze eğitim fark etmeksizin tüm derslerin müfredatlarını tamamlayacağımızı, gerekli worksheet ve quizlerin her zamanki programda yapılacağını bilginize getiririz. Bu bağlamda okulumuzun da dahil edileceği Edexcel Pearson notlama sisteminde öğrencinin sorumluluklarını yerine getirmesi (Tüm derslere katılımlarının tam olması, verilen proje, ödev vb materyali zamanında teslim etmesi), sınıf içinde yüksek performans göstermesi ve bu hususlara her zamankinden de daha çok önem göstermesini rica ederiz.

ÖNEMLİ NOT 1: Teacher Assessment Grade’in çıkabilmesi için tüm öğrencilerimizin başvuru sürecini 8 Şubat Pazartesi gününe kadar tamamlaması gerekiyor.

ÖNEMLİ NOT 2: Re-take alacak öğrencilerimiz için başvurular 4 Mart-11 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

ÖNEMLİ NOT 3: Cambridge International ve Pearson Edexcel ILS sınavları yapılacaktır. Cambridge International sınav merkezi 4 Şubat 2021 tarihinde yayınladığı bilgilendirmede sınavların planlanlandığı gibi yapılacağını duyurmuştur. Aksi bir durumda gerekli güncel bilgi sizlerle paylaşılacaktır.

OKUL İDARESİ