Okul Açılışı (Lise) ile ilgili Bilgilendirme
Eklenme Tarihi: 08 Eylül 2021, 13:23
Son Güncelleme Tarihi:09 Eylül 2021, 13:39

Değerli Velilerimiz ve Öğrencilerimiz,

Okulumuz 14 Eylül 2021, Salı günü açılacaktır. Uzun bir aradan sonra sizlerle yüz yüze eğitime tekrardan başlamanın heyecanı içindeyiz.

Okulun ilk günü (14 Eylül Salı) tüm öğrencilerimiz okula ailesi tarafından getirilecektir. Dönüş ise okul servisleriyle gerçekleşecektir. İlk günün ardından sabah evden alınma ve öğleden sonra eve bırakma servislerimiz aracılığı ile yapılacaktır. Okul servisinden yararlanmayacak olan öğrencilerimiz ise okula velileri tarafından getirilip, aranacaktır.

Üniforma dağıtımı ile ilgili tarih ve saat bilgilendirmesi sizlere SMS aracılığı ile duyurulacaktır. Kitaplar ise okulumuzun açıldığı gün itibarı ile dağıtılmaya başlanacaktır.

14-17 Eylül tarihlerinde okulumuz yarım gün (8:00-13:00) olacaktır.
Yeni eğitim-öğretim yılımızda da geçen yıl olduğu gibi “Covid-19 Pandemi Kılavuzu” ( https://nec.k12.tr/wp-content/uploads/sites/30/2020/08/31/saglik-ve-guvenlik-kilavuzu-31.08.2020.pdf ) esas alınarak okulumuzu açacağız. Sağlıklı ve güvenli bir eğitim süreci için her öğrencimizin mutlaka bu kılavuzu hassasiyetle okuması ve okul içerisinde belirtilen kurallara uyması beklenmektedir.

Kılavuzdaki kurallara ilaveten okul içerisindeki çeşitli alanlardaki yoğunluğu önlemek üzere yapılan düzenlemeler aşağıda özetlenmiştir. Aşağıda belirtilen düzenlemelere hassasiyetle uyulması okul içerisindeki herkesin sağlığı açısından çok büyük önem arz etmektedir.

ÖNEMLİ NOT: Öğrencilerimiz için haftalık ANTİJEN/PCR testleri istenecektir. Rutin haftalık testlerimiz okulumuzda YDÜ Hastaneleri tarafından gerçekleştirilecektir. Planlanan ANTİJEN/PCR test programı size gönderilecektir.

1. Lise öğrencilerimiz okul binasına 3 ayrı kapıdan giriş yapacaktır.
    A Kapısı: 12. Sınıflar
    B Kapısı: 11. Sınıflar
    C Kapısı: 9.-10. Sınıflar
  2. Öğrenciler, vücut sıcaklıkları ölçülerek ve maskeli olarak bina içine alınacaktır.
  3. Okul binasına giren öğrencilerimiz geliş ve gidiş fark etmeksizin daima sol taraftan ilerleyecektir. Öğrencilerimiz okulda bulunduğu sürece uyarı oklarını takip etmelidir.
  4. Teneffüslerde;
    9. ve 10. sınıf öğrenciler Kantin 1’i (Spor salonu yanı),
    11. ve 12. sınıf öğrenciler Kantin 2’yi (Ana kantin) kullanacaktır.
  5. Öğle yemekleri kalabalığın önlemesi için dönüşümlü olarak planlanmıştır. Sınıfların hangi saatte yemek yiyeceği ile ilgili çizelge aşağıda belirtilmiştir. Bu çizelgede belirtilen sınıfların her hafta dönüşümlü olacak şekilde yemeğe giriş saatleri değişecektir.
9. ve 10. Sınıflar 12.10-13.00: Öğle Yemeği 13.00-13.50: 5. Ders Saati
11. ve 12. Sınıflar 12.10-13.00: 5. Ders Saati 13.00-13.50: Öğle Yemeği
Tüm Sınıflar 13.50-14.00: Teneffüs
  1. Yemekhanede her öğrenci kendi sınıfına ayrılan masalarda yemeğini yiyecektir.
  2. Okul içerisinde uygulayacağımız tüm uygulamalar ve “Covid-19 Pandemi Kılavuzu” maddeleri KKTC Sağlık Bakanlığı ve KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığının Eylül 2021 Covid-19 ile ilgili yayınladığı kararlara göre hazırlanmıştır. İlerleyen süreçte ilgili Bakanlıklarımızın alacağı yeni kararlar ve uygulamalarla ilgili olarak sizleri bilgilendireceğiz.

Yakın Doğu Koleji olarak 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılının sağlıklı ve verimli geçmesini dileriz.

14 Eylül Salı günü Yakın Doğu Kolejinde buluşmak üzere…