Yakın Doğu Koleji 2021-2022 Burs Sıralama ve Giriş Sınavı Hakkında Bilgilendirme
Eklenme Tarihi: 19 Nisan 2021, 13:59

• 2021-2022 Burs Sıralama ve Giriş Sınavı 5 Haziran 2021 Cumartesi günü saat 09.00’da Lefkoşa Yakın Doğu Koleji, Dr. Suat Günsel Girne Koleji ve Yakın Doğu Yeniboğaziçi Koleji olmak üzere üç merkezde yapılacaktır.
  • Sınav kayıtlarımız 4 Haziran Cuma gününe kadar devam edecektir.
  • Sınavımız, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın açıkladığı KGS sınavının konularını kapsamaktadır.
  • Sınav, İki oturumdan oluşacaktır. Birinci oturumda; 30 Matematik, 10 Fen bilgisi ve 10 Sosyal Bilgiler sorusu, ikinci oturumda; 30 Türkçe ve 20 İngilizce sorusu olmak üzere toplam 100 soru sorulacaktır.
  • Geçmiş yıllara ait sınav sorularına web sitemizden ulaşabilirsiniz (https://nec.k12.tr/).
  • Aday öğrencinin sınav kaydı için; Yakın Doğu Bankasının herhangi bir şubesine (aşağıda belirtilen hesap numarasına) 100 TL tutarındaki miktarı yatırması ve dekontla birlikte bir adet fotoğrafı gerekmektedir. (Fotoğraf, Sınav Giriş Kartına yapıştırılacaktır.)
  • Sınav kaydınızı online olarak https://bit.ly/2Q8cSbE adresimizden yapabilirsiniz. Alternatif olarak Lefkoşa için Yakın Doğu Koleji Ortaokulu, Mağusa için Yakın Doğu Yeniboğaziçi Koleji ve Girne için Dr. Suat Günsel Girne Koleji sekreterliklerinden yapabilirsiniz.
  • Online kayıt sırasında almış olduğunuz banka dekontunun Fiş No.’nun yalnızca rakamlarını giriniz, harfleri lütfen yazmayınız. Online kaydınız yapıldıktan sonra e-mail adresinize bir saat içinde Sınav Giriş Kartınız gönderilecektir.
  • Yakın Doğu Koleji‘nin eğitim sistemi, giriş sınavı, burs sistemi, vizyonu, aktiviteleri, sportif ve akademik başarıları hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için okul idarelerimize ulaşabilirsiniz.
  • Hafta içi 08.30-16.00 saatleri arasında, Yakın Doğu Koleji ile ilgili bilgilendirme ve sorularınız için bizlerle yüz yüze görüşebilir veya (0392) 6802090 no.’lu telefondan bizleri arayabilirsiniz.
  • Okulumuzla ilgili bilgiler https://nec.k12.tr/ web sitemizde ayrıca mevcuttur.
  • Yakın Doğu Koleji Giriş Sınavı, COVID-19 pandemisi önlemleri kapsamında sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uygun bir şekilde gerçekleştirilecektir.
  • Sınava katılacak öğrencilerin uyulması gereken kurallara önem vermeleri ve sınava gelirken maskelerini yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.
  • Başarılı öğrencileri ödüllendirmek, başarıyı teşvik etmek ve eğitime destek vermek amacı ile Burs ve Giriş Sınavı kapsamında Suat İrfan Günsel,Tam Eğitim, Yarım Eğitim ve Çeyrek Eğitim Bursları verilecektir.
  • Yakın Doğu İlkokulu öğrencilerinin sınav kayıtları okulumuz tarafından yapılacaktır. Öğrencimizin Sınav Giriş Kartları velisinin e-mail adresine gönderilecektir. 05.2021 tarihine kadar sınav giriş kartınız mailinize ulaşmadıysa 0548 8798232 numaralı telefona WhatsApp mesajı gönderebilir veya 0392 6802090 numaralı telefondan Ortaokul Sektererliğini arayabilirsiniz.