Yakın Doğu Koleji İncirli Mağrası’nda
Eklenme Tarihi: 08 Nisan 2014, 11:01
Son Güncelleme Tarihi:29 Mayıs 2019, 08:45

Yakın Doğu Koleji 10. Sınıf ÖSS grubu, Coğrafya Bölüm Sorumlusu Mehmet Batkan ve Coğrafya Öğretmenleri Figen Gayi, Faika Gayi ve Pervin Öznergiz nezaretinde Geçitkale Belediyesi’ne bağlı Çınarlı Köyü’nde bulunan İncirli Mağarası’nda, Çiftlikdüzü arkeolojik kazı alanınında, Kaplıca mevkiinde kıyıda yer alan kum taşları üzerinde incelemeler yapmak amacıyla bir gezi düzenledi.

Öncelikle İncirli Mağarası ‘nı ziyaret ederek mağaranın oluşum ve yapısı ile ilgili öğrenciler bilgilendirildi. Daha sonra Tatlısu sınırları içerisinde kalan arkeolojik kazı alanına gidilerek Kıbrıs’ın neolitik dönemdeki yerleşim yeri hakkında bilgi verildi. Son olarak Kaplıca yakınlarındaki kumtaşları ve üzerindeki şekiller ve oluşumları konusunda öğrenciler bilgilendirilerek gezi sonlandırıldı.