Yakın Doğu Koleji Tarih Gezi Gözlem Kulübü Mevlevi Tekke Müzesi’nde
Eklenme Tarihi: 18 Aralık 2013, 15:46
Son Güncelleme Tarihi:20 Mayıs 2019, 16:26

Yakın Doğu Koleji Ortaokul Bölümü Tarih- Gezi Gözlem Kulubü bu haftaki etkinliklerini Tarih öğretmenleri Bahar Özada ve Kadriye Karaoğlan’ın gözetiminde Lefkoşa Mevlevi Tekke Müzesine gerçekleştirdiler.

Yakın Doğu Üniversitesi Lefkoşa Kıbrıs (Near East University Nicosia Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Kıbrıs’ın en önemli tarihi ve mimari yapıları arasında yer alan Mevlevi Tekke Müzesi’ndeki görevliden binanın tarihi ve hangi amaçla kullanıldığına dair kısa bir bilgi alan öğrenciler, daha sonra tekke içerisinde yer alan türbe ve etnografik eşyaları incelediler.

Görerek yerinde öğrenmenin etkinliğini kanıtlayan gezi herkesçe beğeni topladı. Yakın Doğu Koleji Tarih Bölümü etkinliklerine devam edecektir.