GCE Sınavları Not Verme Sistemi
Eklenme Tarihi: 02 Mart 2021, 12:12

COVID-19 pandemisi önlemlerinden biri olarak uluslararası Pearson Edexcel sınav merkezinin Mayıs/Haziran 2021 döneminde yapılacak IGCSE, IAL (AS ve A-Level) sınavları OFQUAL ve paralelinde Pearson Edexcel yetkilileri tarafından opsiyon sunularak 03.02.2021 tarihinde iptal edilmiştir. Teacher Assesment (Öğretmen Değerlendirmesi) detayları ile ilgili açıklama 25 Şubat Perşembe günü sadece GCSE ve GCE’ler için gerçekleşmiştir. International GCSE, AS ve A-Level sınavları için de benzer tarzda uygulama olacağı daha önce duyurulmuştu. Bu bağlamda okulumuzun 10, 11 ve 12 GCE sınıfları için bu konu ile ilgili ileriye dönük önerisi birinci maddede belirtilmiş ve tüm süreç aşağıda özetlenmiştir:

1. Okulumuzun önerdiği opsiyon: ‘’TEACHER ASSESSMENT GRADE’’ yani öğretmenler yapılan tüm değerlendirme ödev, proje kanıtlarını kullanarak oluşturulacak notların Pearson değerlendirme neticesinde sonuçlar Ağustos 2021 tarihinde açıklanacak olup, öğrenci hoşnut olmadığı    durumda    itiraz    hakkını    kullanabilecektir.     Teacher    Assesment    Grade’in oluşturulması   için   kullanılan   kanıtlar   konusunda   öğrenciye   bilgi   verilecektir.   Sınav merkezlerinin   örnek   kanıtlar   istemesi   durumunda   okulumuz   bu   kanıtları   sağlamakla mükelleftir. Bu nedenle dönem sonuna kadar gerçekleştirilecek tüm akademik sürecin öğrencilerimiz tarafından tümüyle tamamlanması gerekmektedir. Hem online eğitimde yapılan değerlendirmeler hem de yüz yüze eğitime geçilmesi durumunda Edexcel Past Papers (Eski yıllarda çıkmış sorular) tarzı yapılacak sınavlar da kanıt olarak kullanılacaktır.
  2. Diğer bir opsiyon ise öğrencinin 11 Mart 2021 tarihine kadar bu sınavlara giriş başvurusunu olmasıdır. Öğrenci bu durumda sınav merkezinin hesaplayacağı notu alma hakkına sahip olamayacaktır.

Diğer Önemli Bilgiler:

1. 4 Mart Perşembe günü ‘’January 2021’’ International GCSE, AS VE A-Level sınav sonuçları açıklanacaktır. Results Plus Direct’den sonuçlarınızı görebilirsiniz (https://resultsplusdirect.co.uk/students/login.html). Herhangi bir sıkıntı yaşanması durumunda nec.examoffice@nec.k12.tr adresine mail atarak, ofiste görevli öğretmen tarafından yardım alabilirsiniz.
  2. 4 Mart Perşembe günü açıklanacak ‘’January 2021’’ sonuçları için SCRIPT (Sınav kağıtlarının notlu hali) isteyen öğrencilerimizin bu talebini bildiren dilekçesini 12 Nisan Pazartesi gününe kadar okulumuz sınav merkezine mail olarak examoffice@nec.k12.tr iletmesi gerekmektedir.
  3. 4 Mart Perşembe günü açıklanacak ‘’January 2021’’ sonuçları için APPEAL (Sınav kağıdının yeniden kontrol edilmesi) isteyen öğrencilerimizin bu talebini bildiren dilekçesini ve 10- 301-0000100805 hesap numarasına AS/A2 dersleri için 50 pound, IGCSE için 45 pound yatırıldığını gösteren dekontu, 30 Nisan Cuma gününe kadar okulumuz sınav merkezine mail olarak examoffice@nec.k12.tr iletmesi gerekmektedir. Yeniden kontrol edilen kağıtların puanlamasında yükselme olacağı gibi düşüş de olabilir. Puanlama yükselmesi öğrencinin aldığı başarı notunda değişikliğe sebep olmuyorsa ücret iadesi yapılmamaktadır.
  4. 4 Mart Perşembe günü açıklanacak ‘’January 2021’’ sonuçları sonrasında RETAKE (Yeniden sınava girme) alacak öğrenciler için başvuru tarihi 4-11 Mart tarihleri arasında olacaktır. Bu tarihin geçirilmesi sonucunda gerçekleşecek başvurular LATE FEE (Normal ücretin iki katı) uygulamasına tabii tutulacaktır.
  5. Tüm JUNE 2021 başvuruları için ‘’STATEMENT OF ENTRY’’ formu kontrol etmeniz için okul maillerinize gönderilecektir. Hata olması durumunda gönderimden 24 saat içinde examoffice@nec.k12.tr adresine bilgi vermeniz gerekmektedir. Zamanında bildirilmeyen hatalardan sınav merkezimiz sorumlu değildir. Sonrası hata düzeltmeleri için LATE FEE uygulaması yapılacaktır.

Sağlıklı günler ve başarılar diliyoruz.
Yakın Doğu Koleji Sınav Merkezi